Bingo FAQ

Bingo Bonus Top 5:

Maria Bingo På svenska – 50 kr gratis + 20 freespins direkt vid registrering + 100% upp till 1000 kr bonus + 130 freespins efter insättning.

Mamamia Bingo På svenska – 50 Kronor gratis + 100 kr gratis vid insättning! – 50 kr gratis + 100 freespins direkt vid registrering + 100% bonus upp till 1000 kr + 100 freespins vid insättning.

Betsson Bingo På svenska – 100% upp till 250 kr bingobonus.

Bertil Bingo På svenska – 50 gratissnurr + 700 kr insättningbonus.

Hur gammal måste jag vara för att spela online bingo?
Du måste vara minst 18 år fyllda och myndig. Du har ett eget ansvar att uppfylla de kraven.

Hur börjar jag spela online bingo?
Det är enkelt. Du registrerar bara ett konto där du vill spela och gör en insättning. Så är du klar att börja spela. Följ bara bingosajtens instruktioner så är du snart igång med spelandet.

Bingo har funnits i många år och är väldigt populärt att spela i USA där det finns tusentals bingohallar.Varför skall jag spela online bingo?
Att spela onlinebingo är enkelt, spännande och avkopplande på samma gång. Du kan spela hemifrån och spelar tillsammans med precis den du vill. Värlj att spela med folk från hela världen eller från Sverige. Du träffar massor av nya vänner i chatten.

Måste jag installera något program för att spela bingo online?
Nej, de flesta svenska bingosajter har flash/java versioner där du spelar direkt i din webbläsare. Du måste ha installerat flash och java för att spela. Bingosajter som har flash och där man inte behöver ladda ner någor program från bingosajten:
Betsson Bingo, Maria Bingo.

Är det säkert att spela bingo online?
Det är säkert att spela onlinebingo om du väljer de som är dokumenterat säkra. Här på Bingosidan.com tipsar vi enbart om säkra bingohallar och företrädelsevis sådana som har Svensk kundsupport. Men det är ändå viktigt att du hanterar inloggningsuppgifter och liknande med sunt förnuft.

Vad är en Jackpott?
Vid varje insats går en liten del till en större jackpott. Varje bingorum har en jackpott och den faller ut när någon får bingo inom ett förutbestämt antal dragna nummer.

Hur får jag ut mina vinster?
Dina vinster betalas direkt ut på till ditt spelkonto. Sedan får du välja den metod som passar dig bäst för att plocka ut pengarna till ditt bankkonto. Läs på respektive bingosajt vilka utbetalningsvarianter de stödjer.

Måste jag betala skatt på mina bingovinster?
Väljer du att spela hos en online bingoarrangör som har sin huvudsakliga verksamhet inom EU är alla dina spelvinster skattefria. Exempelvis Betsson Bingo är skattefria.

Hur snabbt får jag mina vinster?
Beroende på vad du väljer som uttagsmetod så får du dina pengar inom några bankdagar. Normalt är att du får dins vinster via samma metod du använde när du satte in pengat på kontot. Om du gjort din insättning med exempelvis Moneybookers så får du dina vinster utbetalda till ditt konto hos Moneybookers osv. Läs mer i vår guide för insättningar och uttag.

Vilket sätt är det bästa alternativet för att sätta in pengar på bingosajten?
Det beror lite på vilka alternativ du sjäälv har möjlighet till. Visakortet fungera utmärk och likaså om du har ett Neteller eller Moneybookerskonto brukar det gå bra. Alla accepterar Visa och Mastercard. Titta närmare på den bingosajt du vill spela på och vilka alternativ de accepterar. Läs mer i vår guide för insättningar och uttag.

Hur många olika bingorum finns det att spela på online?
De sista åren har det kommit väldigt många bingorum också på Svenska. Sammanlagt med både engelskspråkiga och svenska finns det idag omkring ett par hundra olika bingorum på nätet.

Hur mycket kan jag vinna på online bingo?
Den största vinsten på online bingo är hittills strax över 2 miljoner kronor och vanns av en kvinna från Storbritannien.

Måste man spela om pengar?
Flera bingohallar online ger dig en gratisbonus när du registrerar ett spelkonto hos dem. Det är för att du skall kunna provspela gratis och få en överblick av deras spel. Förhoppningsvis gillar du det du ser och gör en riktig insättning. Läs mer här om Gratis Bingo.

Finns det någon speciell strategi för att kunna vinna när man spelar bingo?
Bingo är ett turspel och det finns egentligen ingen strategi som garanterat ökar din teoretiska chans att vinna. Däremot finns det vissa strategier som kan påverka dina vinstchanser.

Vågar jag lämna ut mitt kreditkortsnummer till bingosajten?
Ja, alla transaktioner med känsligt material krypteras och alla seriösa bingohallar online jobbar för att alla personuppgifter och transaktioner skall vara 100% säkra.

Vinner någon varje spelomgång?
Ja, varje omgång avslutas med att någon vinner. Ibland vinner flara och då delas priserna, jackpotten mellan dessa vinnare.

Vad händer om flera får bingo samtidigt och vinner en superjackpott?
Om fler än en spelare får bingo samtidigt delas vinsterna mellan dem automatiskt. Varje spelare får sin vinstandel insatt på sitt spelkonto automatiskt.

Vad kostar det att spela online bingo?
Priset på bingobrickorna skiljer sig lite från de olika bingorummen men de kostar oftast från en eller ett par kronor och upp till 20 kronor styck. Det finns dem som har brickor för 10 öre styck också vid vissa tillfällen.

Kan man köpa bingobrickor i förväg och spela med dem senare?
Vissa bingorum erbjuder förköp av spelbrickor. Titta när du är inloggad efter ”Förköp” och följ instruktionerna..

Hur många brickor får man spela med på samma gång?
Det beror på vilken typ av bingo du spelar. Se själv på respektive bingospels regler.

Måste jag byta brickor efter varje spelomgång eller kan jag spela med samma?
Efter varje omgång måste du köpa nya brickor.

Vad händer om jag tappar min Internetanslutning mitt under en spelomgång?
Ditt spel fortsätter och om du vinner sätts din bingovinst automatiskt in på ditt spelkonto.

Kan jag spela helt anonymt när jag spelar nätbingo?
Ja du kan vara helt säker på att du är anonym. Bingosajten förvara dina personuppgifter krypterade och på ett sådant sätt att det enda som andra spelare kan se är ditt nick, smeknamn.

Finns det flera spel än bingo när jag är inloggad på bingorummet?
Du kan spela flera andra spel också om du vill variera dig eller bara prova lyckan med något annat. Det finns oftast spelmaskiner – slots, videopoker, blackjack, roulett, skraplotter och ibland också andra spel. Läs mer om Svenska Spelautomater.

Bonusfrågor

Vad är en bingobonus och hur fungerar den?
En bingobonus är den extra summa pengar du får av bingorummet när du gör en insättning på ditt spelkonto. Vissa ger dig en bonus första gången men många ger dig en bingobonus varje månad. Bonusen måste oftast omsättas ett visst antal gånger för att kunna tas ut och i vissa fall får du enbart spela med bonuspangarna men kan inte ta ut dem.

Vilken bingobonus kan jag få?
Det är helt beroende på var du väljer att spela bingo. En del bingosajter erbjuder 100% extra på det du själv sätter in på ditt spelkonto. Det kan vara från ett par hundra kronor ända upp till över tusenkronor du kan få extra när du gör en egen insättning.
Lästips: Bingo Bonus

Hur fungerar gratisbonusen?
Gratisbonusen som du ser att många erbjuder är bingorummets sätt att locka dig och samtidigt din chans att testa spelen helt gratis. Gratisbonusen går i nästan alla fall INTE att plocka ut.

Hur köper jag bingobrickor för att spela online bingo?
Du måste vara inloggad på bingosajten och du måste ha tillräckligt med pengar på ditt spelkonto.

Vad är Skandinavisk bingo?
I Sverige, Norge, Danmark och Finland spelas den skandinaviska bingon med 75-nummersbrickor och olika varianter på detta spel. Den Skandinaviska bingon påminner starkt om den Nordamerikanska varianten. I Nordamerika väljer man dock nummer innan spelet börjar. Du kan idag i Sverige till exempel välja den vanligaste varianten av skandinavisk Bingo som kallas klassisk med 25-nummersbricka där du vinner om du får fem nummer på en rad. Vågrät, lodrät eller diagonalt. Andra typer av den skandinaviska bingon är variantbingo där du kan vinna flera gånger på samma bricka, mönsterbingo där man ska pricka in förmarkerade nummer som bildar ett mönster eller andra mer udda spel-varianter.

Hur håller jag bäst reda på mina bingobrickor under spelet?
Du kan enkelt sortera dina bingobrickor efter hur stor vinstchansen är per bricka.

Kan jag vara säker på att spelen är seriösa och rättvisa?
Alla bingosajter har en slumpvalsgenerator (RNG) som garanterar att varje spel är slumpmässigt. För att få en spellicens måste varje bingospel övervakas av denna.

Chatten

Kan jag chatta med andra bingospelare samtidigt som jag själv spelar bingo?
Alla bingorum med självrespekt har ett chatt rum där du kan chatta med andra spelare. Det finns vissa chatt regler för att alla skall trivas.

Kan jag söka reda på mina vänner och se om de är inloggade och spelar?
Ja du kan söka på deras nick och på så sätt se var de spelar.

Hur loggar jag in i chatten?
När du loggat in på ditt konto och klickat in dig på det bingospel du vill spela så öppnas chattfönstret automatiskt. Du behöver inte logga in i chatten separat.

Vad är chattspel
Chattspel är ett extraspel som pågår under ordinarie bingospel. Chattspelet bestäms av bingovärdinnan/bingovärdarna och ger dig ännu fler chanser att vinna.

En bingobricka som den ser ut när du spelar bingo på en bingohall i USA.

Övriga Bingovarianter

Bullshit Bingo vad är det och hur spelar men det?
Bullshit Bingo eller floskelbingo som det blir på svenska är en komisk bingovariant där man kan spela bingo på tråkiga möten. Läs en mer grundlig genomgång av Bullshit Bingo/Floskelbingo här.

Vad är Kobingo?
Kobingo är ett sällskapsspel som spelas ute naturen, med levande djur och lukten av färskt gräs och koskit. Kobingo spelas huvudsak i Sverige och Storbritannien. Läs mer om Kobingo här.

Bil Bingo – Vad är det?
Bilbingo är bingo som spelas vanligtvis utomhus och anordnas av idrottsföreningar runt om i sverige. Det är under sommaren som bilbingon lever och det drar mycket folk på sina ställen. Många spelar bilbingo för att koppla av, fika och träffa folk.

Casino Bingo – Vad skiljer det från vanlig bingo?
Casino Bingo är en bingovariant som finns på flertalet online casinos. Det är ett spel som liknar en enarmad bandit där man väljer att visst antal nummer och sedan startar man spelet med ett musklick. Casino Bingo finns t ex hos Betsson Bingo.

Bingo Royale – Vad var det?
Bingo Royale var sveriges televisions stora ungdomssatsning hösten 2006 och var inget riktigt bingoprogram i likhet med Bingolotto. Bingo Royale var ett underhållningsprogram med humorsketcher som sändes live från krogen Bacchi Wapen i Stockholm. Programmet blev en gigantisk flopp. Mer info finns hos Wikipedia.


Gå till Maria Bingo, här!