Chattspel

Bingo Bonus Top 5:

Maria Bingo På svenska – 50 kr gratis + 20 freespins direkt vid registrering + 100% upp till 1000 kr bonus + 130 freespins efter insättning.

Mamamia Bingo På svenska – 50 Kronor gratis + 100 kr gratis vid insättning! – 50 kr gratis + 100 freespins direkt vid registrering + 100% bonus upp till 1000 kr + 100 freespins vid insättning.

Betsson Bingo På svenska – 100% upp till 250 kr bingobonus.

Bertil Bingo På svenska – 50 gratissnurr + 700 kr insättningbonus.

Chattspel är något som skänker lite extra krydda till bingospelandet på nätet. Att chatta och umgås med varandra är en viktig del av upplevelsen för de som tycker om onlinebingo. Ofta möts samma spelare och med tiden utvecklas kompisrelationer dem emellan. Chattspelen pågår medans en bingoomgång spelas. Det är en enkel typ av spel/frågesport där deltagarna spelar genom att vara aktiva i chatten och svara på frågor. Det är alltid chattmoderatorn som drar igång spelet och informerar om vilka regler och förutsättningar som gäller.


Gå till Maria Bingo, här!

Chattetik, här följer några punkter som du bör följa för allas trevnad:
Respekt – Var vänlig mot övriga deltagare. Alla skall känna sig välkomna i chatt-rummen.
Hjälp varandra – Kom ihåg att alla varit nybörjare en gång och att andra tog sig tid att svara på dina frågor. Var vänlig och hjälp de som behöver hjälp.
Lär av andra – I bingorummen kan du hitta människor från alla jordens hörn. Kom ihåg att olika kulturer har olika värderingar och vi har mycket att lära av varandra.
Lär av misstagen – Om du har blivit varnad på grund av ditt beteende var vänlig och respektera reglerna.
Val av alias – Tänk på att välja användarnamn som inte refererar till kroppsdelar, sexualitet, illegala droger, otrevligt språk eller ett namn som kan väcka anstöt.
Marknadsföring – Marknadsför inte andra sajter och liknande i chattrummen.

Skriva med STORA BOKSTÄVER – Den som använder versaler anses skrika. Var vänlig och använd inte stora bokstäver om inte en chattmoderator har bett om det.
I vår chatt-ordlista kan du läsa mer om vilka förkortningar och uttryck som används i chatten.

Olika chattspel:
Här nedan följer några exempel på olika chattspel. Dessa är hämtade från Maria Bingo.

FÖDELSEDAG
Om chattmoderatorn skrivit *FÖDELSEDAG* innan spelet börjat, spelar vi födelsedag. Alla spelare som vill medverka skriver då sitt personnummer enligt formen ÅÅ MM DD.

När chattmoderatorn skriver att inga fler spelare kan anmäla sig är det fullt. Då är det bara att avvakta till nästa omgång och anmäla sig igen.
Under spelets gång ska du vänta tills dina tre nummer ropats ut. När de har gjort det skriver du i chatten: *FÖDELSEDAG* följt utav dina nummer. Det är viktigt är att skriva stjärnorna på rätt ställe och med stora bokstäver. Exempel: *FÖDELSEDAG* xx xx xx
Den som först gör det och får godkänt av chattmoderatorn att det är korrekt skrivet vinner 40,00kr (valutan varierar beroende på vilket rum du spelar i).
Glömmer du en stjärna eller skriver med små bokstäver går vinsten till den spelare som först skriver korrekt efter. Var noga!
Om någon har två lika nummer i sitt personnummer, exempelvis 540202 får man göra om den ena 02 till 20 så att alla spelare har tre olika nummer. Det blir då 580220. Har man nummer över 75 (i 75-bollars rummen) får man göra om dessa nummer genom att exempelvis vända på dem. 83 blir 38 och så vidare.

STEGE
Stege påminner mycket om födelsedag. Chattmoderatorn skriver *STEGE* när det är dags för spel. Alla som vill vara med skriver då tre nummer i följd. Exempelvis 11 12 13. Även här gäller samma regler. När chattmoderatorn skriver att inga fler spelare kan anmäla sig är det för sent att vara med. Snart är det dags för nästa omgång och då har du möjlighet att anmäla dig.

När dina tre nummer dragits under spelets gång skriver du *STEGE* följt utav din stege. Exempelvis: *STEGE* 11 12 13. Vinsten är även här 40,00 kr.
Om fler spelare har samma stege vinner den som först skrivit korrekt svar. Det är alltså tillåtet att ha samma stege som andra spelare.

STEGE + FÖDELSEDAG
I detta chattspel kombinerar vi både stege och födelsedag. Man skriver då alltså både sin stege och sin födelsedag då chattmoderatorn har gett signal för detta chattspel genom att skriva *STEGE* + *FÖDELSEDAG*.

Observera att då vi spelar detta spel som även kallas för ”dubbel” i chatten måste man få in både sin stege OCH sin födelsedag innan man kan vinna. När alla sex nummer dragits skriver man då alltså: *FÖDELSEDAG* 01 01 01 *STEGE* 11 12 13. Godkänner chattmoderatorn vinsten då den är korrekt skriven vinner man 80,00kr.

MEGASTEGE
Detta är en utökad variant av spelet stege fast med fyra stycken nummer i rad istället för tre.
Ex: *MEGASTEGE* 1 2 3 4. Om du är först och CM bedömer ditt bidrag som godkänt så vinner du. Priset i megastege är 60 kronor.
Det finns även gigastege och ultrastege i serien. Fler nummer = högre vinster.

BLACKJACK
I Black Jack väljer du tre stycken olika nummer som tillsammans bildar talet tjugoett. Ex: 18 02 01. När dina nr kommit så skriver du *BLACKJACK* följt ut av dina nr.
Om du är först och CM bedömer ditt bidrag som godkänt så vinner du. Prissumman är 50 kronor.

SPEGEL
I detta spel väljer du två st nr som speglar varandra. Ex: *SPEGEL* 01 10. När dina nr dragits skriver du in *SPEGEL* följt ut av dina nr. Om du är först och CM bedömmer ditt bidrag som godkänt så vinner du. Priset är 30 SEK.

MIX
I spelet mix måste du välja fem mixade tal. Ex: *MIX* 1 7 15 25 41. När dina nummer blivit dragna skriver du in *MIX* 1 7 15 25 41. Om du är snabbast och CM godkänner ditt bidrag vinner du.

ULTRAMIX
Exakt lika som föregående *MIX* men med tio tal istället för fem. Ex: *ULTRAMIX* 1 3 5 7 9 11 12 14 15 17. Om du är först och CM godkänner bidraget vinner du. Priset är hela 150 kronor.

MITT NR
I ”mitt nr” väljer du ett nummer Exempelvis: 5. När ditt nummer dragits skriver du som vanligt: *MITT NR* följt av ditt tal, ex: *MITT NR* 9. Prissumman här är 20 kronor.

ÅLDER
Fungerar precis som *MITT NR* fast denna gang skriver du hur gammal du är Ex.: 28. När ditt nummer dragits skriver du *ÅLDER* följt av ditt tal. Ex: *ÅLDER* 28. Pris = 20 SEK.

TANGO
Här ska du välja två valfria tal. När dina nummer dras skriver du *TANGO* följt av numren. Priset är 20 kronor.
Det var några exempel på hur chattspelen kan se ut. Det är också vanligt förekommande med olika frågesporter och liknande. Pengarna man vinner i dessa chattspel sätts oftast in på kontot som en bonus, det är alltså ett enkelt sätt att tjäna en extra slant att spela för, samtidigt som det är väldigt skoj! Att träffa nya och gamla vänner i chatten är en höjdare, kom ihåg att respektera umgängesreglerna och att chattmoderatorernas ord är lag!